Lanterna Magica

Kunstnere: Astri Luihn, Sigrun Gunnarsdóttir, Edward Fuglø
Kurator: Eva Furseth
Titel: Lanterna Magica
Dato: 04.07. – 11.08.2013

Forventningens stormfulle lykke, som gikk foran og var opplevd, sitter som en sødme dypt nede i erindringens blå sjakter.”
– William Heinesens, Laterna Magica, 1985

Håp, forventning og fabulering er alle stikkord som godt beskriver utstillingen Laterna Magica. Sammensatt av verkene til tre ledende færøyske kunstnere: Astri Luihn og hennes lyriske estetikk, Sigrun Gunnarsdóttir med sitt symboltunge bildeunivers og Edward Fugløs surrealistiske popkunst, rettes nå blikket på samspillet mellom deres arbeider.

Luihn, Gunnarsdóttir og Fuglø anvender færøysk tradisjon som bakteppe for sine verk. Tittelen Laterna Magica viser til den færøyske forfatteren William Heinesens (1900-1990) novelle med samme navn. Utstillingen referer til Heinesens uttrykk ved å vekke den besøkendes fantasi og skape en beretning av personlige visjoner som utforsker samtidig som den stiller et kritisk søkelys til menneskets tilnærming til kultur, natur og historie.

Utstillingen er laget med støtte fra Nordens Hus på Færøyene, og er kuratert
av Eva Furseth.