Om Kunstforeningen

Trondhjems Kunstforening (TKF) er en møteplass i Trondheim hvor kunstinteresserte, profesjonelle kunstnere og amatører har en felles arena for å oppleve og skape visuell kunst, samt dele sine kunstopplevelser.

Kunstforeningen har ambisjon om å være et aktuelt og modig visningssted som tilbyr varierte utstillinger av høy kvalitet innen norsk samtidskunst. Vi er åpne for stedsspesifikke arbeider, tverrkunstneriske prosjekter, større separatutstillinger og gruppe-/kollektivutstillinger. Kunstnere melder sin interesse for å stille ut etter åpen kunngjøring annethvert år. Dette muliggjør langsiktig planlegging av spennende kvalitetsutstillinger.

TKF er en ideell medlemsforening, hvor medlemmene er viktig for foreningens drift og for å skape fellesskap gjennom kunstopplevelser. Medlemmene inviteres til å søke på utstillingsplass på den årlige Desemberutstillingen. For alle utstillinger er det kunstnerisk råd som er jury, og vurderer de innkomne søknadene.

Bispegata 9A, TKFs eget hus, har en unik beliggenhet like ved Nidarosdomen. Biskopens gamle bolig egner seg godt som galleri og kafé. Fra dette huset ble den offentlige aktiviteten i den sørlige delen av Trøndelag styrt gjennom mange år med biskopen og stiftsamtmannen ved roret i Stiftsdireksjonen. På 1950-tallet startet Menighetspleiens Barnevernsinstitutt, dagens Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning, i huset. Trondheim kommunale kulturskole drev musikkundervisning i biskopens stuer før de flyttet til Olavshallen.

Vi ønsker å ta vare på det ærverdige huset med all sin historie, og inviterer gjester til gode kunstneriske og sosiale opplevelser.