Mijo Horverak (maleri og grafikk)

Utstillingsperiode: 26.06 – 20.07.2008
2.etasje

Marie-José Horverak (Mi-jo) er født på Martinique (f. 1944), men vokste opp i Paris og har vært bosatt i Norge siden 1970. Sin kunstneriske utdannelse har hun fra Academie Populaire d’Arts Plastiques og Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts i Paris, Ecole Superieure des Beaux-Arts d’Alger i Algerie og ved Ecole des Beaux-Arts i Caen i Normandie.

Mi-jo debuterte på Desemberutstillingen i Trondhjems Kunstforening allerede i 1970 og hadde sin første separatutstilling samme sted i 1971. På den tiden var hun bosatt i Trondheim, men flyttet senere til Oslo. Siden har hun hatt en rekke separatutstillinger i Norge, bl.a. Larvik-, Kongsberg-, Risør-, Hamar-, Narvik-, Ålesund-, Asker- og Stavanger Kunstforening, UKS, Gulden Kunstverk, Galleri F15, Landsforeningen Norske Malere og i en lang rekke kunstgallerier. Hun har også deltatt på mange kollektivutstillinger over hele Norge.

I tillegg til utstillingsvirksomheten har Mi-jo hatt flere store utsmykningsoppdrag for Kloster Cruiserederi, på skip som seiler både på Middelhavet og i Caribien. Hennes kunst er innkjøpt av bl.a. Kunst på arbeidsplassen, Randaberg Kommune, Rogalandsbanken, Stavanger Kunstforening, Sunnmørsposten, Aktuell kunst, Hotel Continental – Tromsø, Narvik-, Risør-, og Kongsberg Kunstforening, Norske Shell, Folkets hus, Oslo og Akers Kunstsamling.