Béatrice Quinio – «Hundeutstilling» og Tor B. Indergaard – «la Douce France»

Utstillingsperiode: 23.10.-08.12.2008
Penn og akvarellfarger.

Béatrice Quinio fra Paris har malt hundeportretter på oppdrag for Norsk Kennelklubb
i mange år og stiller nå endelig ut sine tegninger og akvareller av en rekke hunderaser
i TKF. Med sine detaljerte og fargerike portretter viser hun enorme tegneferdigheter og kunnskap om hunder. Quinio har en utstrakt evne til å fange det karakteristiske ved dyret, og det er imponerende å studere måten hun klarer å skildre tekstur og strukturen i pelsen.
Mange hundeeiere vil kunne finne sin firbente venn «portrettert» i denne utstillingen.

Se NRKs innslag om hundeutstillingen her.

Tor B. Indergaard – «la Douce France»

Tor B. Indergaard stiller ut en rekke foto tatt med pocketkamera på reiser i Frankrike
i Trondhjems Kunstforenings 1. etg. Indergaard født i Trondheim og har utdanning som grafiker og innenfor fomingsfaget. Han er medlem av Grafill og NID (Norske Industridesignere). Tor Indergaard har bl.a mottatt Norsk Desginråds «Klassikerprisen for God Design» og ble premiert i Statens Designkonkurranse 2005 i kategorien reiseminne.

Utstillingen i Trondhjems Kunstforening består av en serie bilder tatt i «forbifarten» fra Indergaards mange reiser rundt om i Frankrike. Fotografiene er å betrakte som øyeblikksbilder og fanger opp farger, stemninger, inntrykk fra det franske hverdagslivet. Gjennom fotografiene formidles en virkelig kjærlighet til franske kultur og miljø.