Arne Nordberg Johansen – maleri

Utstillingsperiode: 27.07 – 31.08.2008.

Arne Nordberg Johansen (f. 1932) er født i Verdal og bosatt i Trondheim. Han debuterte i Trondhjems Kunstforening i 1964 og var i mange år aktiv innen forskjellige kunst- og kulturmiljø både som organisasjonsmann og som aktiv billedkunstner.

Arne Nordberg Johansens første separatutstilling i Trondhjems Kunstforening var i 1989, og årets utstilling blir hans tredje i foreningen av i alt 12 separatmønstringer på norsk grunn. Han har også hatt hatt separatutstillinger i Sverige. Han er innkjøpt av flere offentlige institusjoner i Norge, som Nord-Trøndelag Fylkes Kunstsamlinger, Sør-Trøndelag Fylkes Kunstsamlinger og Trondheim Kunstmuseum, og i Sverige av bl.a. Statens Konstråds samling og Stockholm Stads konstsamling.

Hans malerier er tilnærmet abstrakt ekspresjonistiske i uttrykket. Kunstanmelder
i Svenska Dagbladet, Stig Johansson, karakteriserte hans kunstneriske uttrykk som «lika poetiskt som måleriskt» og Länstidningens Christer B.Jarlås konkluderte med «men jag tycker mer att det är et mycket medvetet och gennomtenkt måleri. Visst tusan är det bildpoesi av førsta klassen!».

Nordberg Johansen henter inspirasjon fra musikk og lyrikk hvilket ofte gjenspeiles
i bildene og titlene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s