I samarbeid med Riksutstillinger, “Gothic”

I samarbeid med Riksutstillinger ønsket Trondhjems Kunstforening velkommen til: GOTHIC

Utstillingsperiode 21.10 – 21.11.2004

Gjennom Riksutstillingers nye vandreutstilling, “Gothic”, har kurator Tommy Olsson satt sammen 63 arbeider fra kunstnere som tilkjennegir en outsider-rolle i sitt kunstneriske virke. Og nettopp outsider-strategien kan skimtes i gotikkens mange ansikter.


Gotikk
Motstridende og mangfoldige er de begreper og ideer som forsøker å beskrive det gotiske. Gjelder det goterne, et barbarisk folkeslag under Romerriket (ca. 200 e Kr), det svulstige eller smakløse i gotisk arkitektur, melodramaene i den populære gotiske litteraturen på det sene 1700-tallet eller den sortmalte goth-rocken på vårt eget 1980 og 90-tall?

“Gothic” viser arbeider av kunstnere som søker etter en tradisjon gjennom et historisk materiale, og som utfordrer sin egen identitet som menneske. Medvirkende kunstnere er: Carl Abrahamsson (S), Erzébeth Baerveldt (NL), Michael Brynntrup (D), Martha Colburn (USA), Chris Virgin (S) og Syndikatet WSBSR (N).

63 kunstverk

Hele 37 kunstverk og 26 filmer blir vist fram for publikum. De får se malerier, foto, collager, film og videoer som forteller om mennesker som forsøker å finne en plass og en forståelse i en samtid som de opplever som paradoksal. Utstillingen blir anbefalt for personer fra 15 år og oppover.

Materiell: katalog, plakat, kort, lærerveiledning.

Skoleklasser bes avtale tid på telefon.
Woorkshop med collage/video.

Fakta:
Arrangert av: Riksutstillinger
Produsent: Riksutstillinger

Kilde: Riksutstillinger