Håkon Grønlien 1952–2007 – maleri og grafikk (retrospektiv utstilling)

GALLERI 2. ETAGE

18.02 – 26.03.2010

Torsdag 18. februar åpnet Trondhjems Kunstforening utstilling med maleren
og grafikeren Håkon Grønlien. Grønlien ble født i Fåberg ved Lillehammer i 1952,
og døde i Kristiansand i 2007.

Utstillingen er retrospektiv og viser bilder fra et 35 år langt kunstnerskap, med spesielt fokus på malerier og tresnitt fra de siste årene av hans liv. De fleste bildene er basert på inntrykk fra natur i konkret og abstrakt form.

Han ble utdannet ved fotolinjen ved Brundalen yrkesskole og Kunstskolen i Trondheim 1974-77 under John Anton Risan og Ove Stokstad. Som yrkesaktiv billedkunstner var han tilknyttet Fellesverkstedet Myren Grafikk i Kristiansand og Grafiske Verksted i Stavanger. Han underviste ved Kunstskolen i Rogaland 1990-98. Håkon Grønlien er representert i Nasjonalmuseet for kunst arkitektur og design, Sørlandets Kunstmuseum og en rekke andre offentlige samlinger.

Vi har også grafiske arbeider av Håkon Grønlien i vårt grafikkarkiv. Katalog over
disse finner du her.

Velkommen på utstilling!